Bilservice, bilreparationer Diagnos av bilelektronik Bromsar Bilelektriska reparationer Extraljus, backlampor Avgassystem Personlig kundservice Däckbyte, förvaring Dieselservice och dieselreparationer Släpvagnsservice A/C och klimator service Värmare

En bränslevärmare behövs...

för dieseldrivna fordon då det är kallt ute. Dessa drabbas då ibland av att vax-kristaller täpper till bränslefiltret och får därför negativa effekter så som förlust av bränsleflödet och kraft. Införandet av biodiesel som fordonsbränsle har gjort att problemet ökat och nu drabbar fler typer av fordon. Lösningen på problemet är att värma det inkommande dieselbränslet innan det når filtret. El & Diesel monterar kundanpassade bränslevärmare som bygger på självreglerande värmarelement. Denna teknik gör att systemet inte behöver någon termostat. De keramiska elementen har en positiv temperaturkoefficient (PTC), och dess elektriska egenskaper bestäms av motståndet/temperatur i förhållande till materialet.

Först värmer en hög strömstöt snabbt upp elementet på grund av det höga initiala motståndet. När temperaturen stiger faller motståndet och strömmen sjunker i kretsen. Detta gör systemet självreglerande. Uppvärmning i sig av luft-/bränsleblandning är en förutsättning för en ännu bättre bränsledistribution,  vilket är nyckeln till en bättre bränsleekonomi, mindre utsläpp och ökad körbarhet.

Tveka inte att kontakta oss för mer information och bokning av montering

Öppettider:

Kundmottagning:
Måndag-Torsdag: 07.00 - 17.00
Fredagar: 07.00 - 15.00
Dag före helgdag: 07.00 - 15.00
Helgdagar: Stängt

Mer om öppettider och när vi håller stängt i samband med helger

Följ oss...

Go to top
 El & Diesel i Stockholm AB   •   Selaövägen 1   •   SE-124 59 BANDHAGEN   •   Telefon: 08-860190